Heb jij je de vakantiewoning van je dromen al geboekt voor deze zomer? Belvilla heeft een groot aanbod aan vakantiewoningen in regio’s waa...

Je gedroomde vakantiewoning

Heb jij je de vakantiewoning van je dromen al geboekt voor deze zomer? Belvilla heeft een groot aanbod aan vakantiewoningen in regio’s waar Belgen graag tijdens hun zomervakantie vertoeven. Belvilla zet in op vakantiewoningen die een bijzondere beleving van je vakantietijd verzekeren, van een typische trullo woning in Italië tot een woning met privé-zwembad in het zuiden van Frankrijk.


Top 5 van de Belgen voor deze zomer
Voor de zomermaanden juli-augustus 2018 gaat de belangstelling van de Belgen vooral uit naar Zuid-Frankrijk waar de meeste woningen in de regio’s als de Côte d’Azur, Dordogne en de Languedoc worden geboekt.  Runner up van Frankrijk blijkt Noord-Italië, waar de Belgen graag naar Toscane reizen. Op nummer 3 staat België, Belgen gaan nog altijd graag in eigen land op vakantie en dan het liefste naar de Ardennen of de kust. Kroatië doet het ook zeer goed en staat op een vierde plaats met Istrië als populairste regio. Op een 5de plaats vinden we Spanje. Vakantieland Spanje maakt een opvallende groei door bij Belvilla met een stijging van bijna + 25 % voor de Costa Brava.

Pareltjes in Frankrijk
Met al haar mooie plekjes, fijne keuken en gezelligheid is het niet vreemd dat ook dit jaar Frankrijk weer het populairste zomervakantieland onder de Belgen is. Een greep uit het Belvilla aanbod van nu nog beschikbare vakantiewoningen tijdens het bouwverlof:

Côte d’Azur
Dichtbij de gezellige familiebadplaats Les Issambres ligt de 8-persoons villa met privé-zwembad en zicht op de Middellandse zee. De badplaats Fréjus ligt op slechts 10 km. Voor kinderen is er in de regio van alles te doen en ook wandelaars en golfliefhebbers vinden in Roquebrune-sur-Argens alles waar ze naar uitkijken. 




Nog enkele andere fijne beschikbare woningen mét eigen zwembad aan de Azurenkust vind je onder andere in Mouans Sartoux nabij Cannes en La Roquette-sur-Siagne nabij Grasse.

Dordogne
Midden in de natuur met zicht op de wijngaarden ligt deze vrijstaande 8-persoons vakantiewoning op een domein van 7000 m². Barbecue, privé-zwembad, jacuzzi, het is er allemaal. Goed voor een vakantie volop genieten in de Dordogne.




Bakhuisje nabij Mont St-Michel
Een vakantiewoning in een oud bakhuisje en dat dichtbij  Mont St-Michel, dat spreekt tot de verbeelding. Het landgoed van het kasteel Boucéel is een fijne plek, voor gezinnen met kinderen, mét zwembad en heel veel speelruimte. 




Italiaanse schoonheden
Voor een origineel verblijfadres reis je naar Puglia want daar kan je logeren in een authentieke trullo in onder andere Alberobello. Het huis met kegelvormig dak is een goede uitvalsbasis om Ostuni en de prachtige borgo’s te bezoeken. In de privétuin kan je uitrusten onder een eeuwenoude olijfboom.




Toscane heeft een klassieke schoonheid die de Belgen blijft bekoren. Belvilla heeft hier diverse vakantiewoningen, waaronder een oude uitkijktoren middenin een natuurpark.  De toren is smaakvol ingericht en op de derde verdieping geniet je in een panoramische zaal van het 360° uitzicht. Het strand ligt op slechts 2 km. 




In het zuiden van Toscane ligt het mooie Maremma-gebied waar je in een gerestaureerde boerderij met zwembad kan genieten of wat dacht je van een villa nabij Napels met uitzicht over de Amalfitaanse kust?




In eigen land
België is dus het derde populairste land voor de Belgen om in een vakantiewoning te verblijven. De Ardennen en de Belgische kust zijn dé hotspots. Voor een oase van rust, een plek om te herbronnen ga je naar Villa Serendipity in Middelkerke. Niets wordt aan het toeval overgelaten: een gratis krantje in de ochtend, badjas en pantoffels beschikbaar, in alle badkamers rainshowers...en dat op slechts 500 meter van het strand.

In het hart van de Fagne streek, in de Ardennen, ligt een charmante ecovakantiewoning voor 2 personen (en eventueel een baby). Je verblijft hier midden in de natuur. 




Kroatië
Van de schoonheid van Kroatië raken meer en meer Belgen overtuigd en dat is terug te zien in de boekingen. Belvilla heeft hier ook een groeiend aanbod. Een uitzonderlijke 8-persoonsvilla in het Kroatische Kvarner is Villa Mirabilis in Bribir, gelegen tussen de bergen, met uitzicht op zee en een eigen privé-zwembad. Het strand ligt op tien minuutjes en fietsers genieten van een netwerk met bewegwijzerde routes. Nabij het mooie stadje Zadar vind je tevens een smaakvol ingerichte villa met zwembad.  


España por favor!
De Costa Blanca zit in de lift bij de Belgen. Belvilla heeft er nog verschillende vakantiewoningen vrij zoals het in 2017 door Belgische eigenaren gerestaureerde Casa Chloe met zwembad. De woning is gelegen in een groene villawijk en nabij mooie stranden, winkels en restaurants. Ook nog beschikbaar aan de Costa Blanca is een woning met infinity pool en mooi uitzicht in Benitachell.




Op de heuvels van Moraira staat een authentieke finca vanwaar je kan genieten van prachtige vergezichten. Voor vakantiegangers die houden van ruimte, comfort en privacy. Met overdekt terras en zwembad.  Ook nog in Moraira ligt de 6-persoons woning Casa Chrisona met terrassen, tuin en zwembad.




Bijzonder is de grotwoning Cottage Al-Hambra met jacuzzi, sauna en privé-zwembad in de kloof van de Jucar-rivier nabij Albacete. De vakantiewoning is helemaal gerestaureerd, heeft twee verdiepingen en heeft een grote slaapkamer. De constante binnentemperatuur is 17°C, heerlijk om er af te koelen tijdens hete zomerdagen.




Oostenrijk in de lift
Niet in de top 5 van zomervakantiebestemmingen, maar wel een steeds populairder wordende bestemming onder de Belgen is Oostenrijk. Het is zelfs dé bestemming met de grootste groei onder Belgische gasten bij Belvilla. Er is een stijging van maar liefst 30 % tegenover 2017, zowel voor winter- als zomervakantie. 


Nog beschikbaar deze zomer is bijvoorbeeld deze 8-persoons vakantiewoning Almenblick gelegen in een idyllische vallei in het Boven-Draudal. Met koetjes als bovenste beste buur kan het niet anders dan een gezellige vakantie worden. 





Meer weten?

www.belvilla.be/vakantiehuis-zomervakantie

Foto's?
Belvilla